ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ από το έργο Ανακατασκευή Ψάθινου Καναπέ

Ανακατασκευή Ψάθινου Καναπέ

Είστε εδώ: Κ.ΦΙΛΙΠΠΟΥ > Έργα > Ανακατασκευή Ψάθινου Καναπέ

Επισκευή - ανακατσκευή αυθεντικού γαλλικού καναπέ αγορασμένος στο Παρίσι, τον προηγούμενο αιώνα ανεκτίμητης αξίας.

Ο καναπές είχε υποστεί μεγάλες ζημιές τοσο στο σκελετό του όσο και στην ψάθα του.

Ηταν πραγματικά πρόκληση για εμάς να ανακατασκευάσουμε τον καναπέ και να ξαναδώσουμε την αίγλη που αξίζει σε ένα τέτοιο έπιπλο διαχρονικής αξίας.

Αφαιρέθηκε η παλιά ψάθα, αντικατασταθηκαν όποια σημεία ηταν σκοροφαγωμένα, βάλαμε φάρμακο για τον σκόρο και το σαράκι, τοποθετήθηκε νέα ψάθα, λουστραρίστηκε και τέλος αντικατασταθηκε η ταπετσαρία του με μπλε βελούδο.

Είμαστε πολυ περήφανοι για το έπιπλο αυτό και ο πελάτης το χάρηκε ιδιαιτέρως. Παραδόθηκε σε αρχοντικη πολυκατοικία πλησιον του μεγάρου Μαξίμου. ...

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ

Κύριε Φιλίππου, Ήθελα να σας συγχαρώ για την υπέροχη αναστύλωση αυτού του γαλλικού καναπέ. Νομίζω ότι στον ελληνικό χώρο είσαστε ο καλύτερος. Φαντάζομαι ότι ήταν επιλογή του ιδιοκτήτη, και φυσικά από άποψη άνεσης, τοποθετήσατε και τα μαξιλάρια στην πλάτη...προσωπικά θα προτιμούσα να έμενε ακάλυπτη η πλάτη για να φαίνεται η βιεννέζικη ψάθα, που είμαι σίγουρος με πολύ τέχνη και αγάπη αποκαταστήσατε τόσο ωραία. Αλλά per gustibus non est disputantum, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι Λατίνοι. Επαναλαμβάνω, το αποτέλεσμα είναι πάντως εξαιρετικό! Σας στέλνω μέσω facebook και μερικές φωτογραφίες του γαλλικού καναπέ μου, που πριν δυο-τρία χρόνια είχατε τόσο ωραία επενδύσει. Τα μικρά και σχεδόν αόρατα ελαττώματα της βιεννέζικης ψάθας στη πλάτη είχα προτιμήσει να τα κρατήσω, ποντάροντας στην αυθεντικότητα... Σας εύχομαι καλή δουλειά και πάντα πρώτος!

κος Γιάννης Κουκουταρας