ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ από το έργο Κουρτίνες με Τρουκς - Κουρτίνες Blackout

Κουρτίνες με Τρουκς - Κουρτίνες Blackout

Είστε εδώ: Κ.ΦΙΛΙΠΠΟΥ > Έργα > Κουρτίνες με Τρουκς - Κουρτίνες Blackout

Κουρτίνες με Τρουκς, Κουρτίνες Ρόλλερ Συσκοτίσεως και Κουρτίνες Ρόμαν. Ο τέλειος συνδυασμός που προσφέρει κομψότητα, στυλ, φως αλλά και ολοκληρωτική συσκότιση όποτε εσείς το επιθυμείτε και σε όποιο χώρο επιθυμείτε μέσα στο σπίτι σας.

Ράφτηκαν και τοποθετήθηκαν σε σαλόνι σε κατοικία στην Αθήνα.

Κουρτίνες Τρουκς

Λινό ύφασμα, ριγέ, σε γκρι και λευκές αποχρώσεις. 

Με τα τρούκς τρυπάμε το πάνω μέρος του υφάσματος, τοποθετούμε τα τρούκς και η κουρτίνα μας περνάει μέσα στο κοντάρι του κουρτινόξυλου ή του κονταριού. Τα τρούκς έχουν τεράστια γκάμα σχεδίων, σχημάτων και χρωμάτων. Τα βρίσκουμε σε στρογγυλα, τετράγωνα, νίκελ, χρυσα με ανάγλυφα σχέδια ακομα και εμπριμέ πολύχρωμα.

Άλλα σχέδια που υπάρχουν, λιγότερο δημοφιλή, επιγραματικά είναι: Σφηκοφωλιά, Αμερικάνικη Πιέτα, Κουφόπιετα, Ποτηράκι, Τιράντες, Πλάγια Πιέτα, Γαλλικό Πιετάκι

Κουρτίνες Roller Συσκοτίσεως

Πίσω από τις κουρτίνες με τρουκς τοποθετήθηκε δεύτερη κουρτίνα τύπου roller, προκειμένου να είναι εφικτή η πλήρης συσκότιση του σαλονιού.

Τα ρόλλερ ολικής συσκοτίσεως (blackout) χρησιμοποιούνται όταν έχετε πολύ έντονο ηλιακό φως και το απλό ύφασμα δεν αρκεί για να δημιουργήσει επαρκή συσκότιση στον χώρο σας. 

Τα ρόλλερ ολικής συσκοτίσεως (blackout) στην πίσω πλευρά του υφάσματος έχουν ένα υλικό σαν pvc το οποίο «κλείνει» όλους τους πόρους διαπερατότητας και δεν περνάει καθόλου φως από το ύφασμα. Το δωμάτιο θα συσκοτιστεί τελείως, εφόσον κατεβάσετε τελείως το blackout ρόλλερ, καθώς όταν είναι κατεβασμένο μέχρι τη μέση, μπαίνει φως από κάτω, όπως είναι λογικό. 

Με το blackout ρόλλερ, βάζετε σκίαση εσωτερικών χώρων και απαλλάσεστε, ταυτόχρονα, από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία. 

Κουρτίνες Roman 

Είναι γεγονός ότι οι κουρτίνες ρόμαν είναι πολύ ξεχωριστές.

Οι κουρτίνες ρόμαν (roman) είναι ένας από τους ποιο σύνθετους και ιδιαίτερους τύπους κουρτίνας. Ο μηχανισμός ανύψωσης κουρτινών με αναδίπλωση ονομάζεται διαφορετικά και κουρτίνα ''πακέτο''.

Διαθέτει μηχανισμό που μαζεύει το ύφασμα προς τα πάνω σχηματίζοντας όμορφες πιέτες. Είναι ένα ξεχωριστό στυλ διακόσμησης, εξαρτώμενο απόλυτα από το είδος του υφάσματος και το σχέδιο επιλογής, αλλά κυρίως από την ποιότητα κατασκευής.