ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ από το έργο Πολυθρόνα της Βαρκελώνης Mies

Πολυθρόνα της Βαρκελώνης Mies

Είστε εδώ: Κ.ΦΙΛΙΠΠΟΥ > Έργα > Πολυθρόνα της Βαρκελώνης Mies

Η ιστορία της Πολυθρόνας της Βαρκελώνης άρχισε από κάποιον άνθρωπο που ονομάζεται Ludwig Mies Van de Rohe πίσω στο 1929. Ο Mies, ένας άνδρας Γερμανικής καταγωγής, γεννήθηκε το 1886. Γνώριζε ότι αυτό που σχεδίασε έπρεπε να ήταν "μια σημαντική πολυθρόνα, μια πολύ κομψή και ακριβή. Έπρεπε να είναι μνημειώδης. Δεν μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις μια καρέκλα κουζίνας". - Mies 1929

Ο Mies είχε δίκιο και μάλιστα οι πολυθρόνες του χρησιμοποιήθηκαν ως θρόνοι για τον Βασιλιά και τη Βασίλισσα της Ισπανίας, όταν επισκέφθηκαν το Pavilion. Εκείνη τη στιγμή οι Πολυθρόνες της Βαρκελώνης ήταν τα μόνα έπιπλα σε ολόκληρο το κτίριο.


Η Πολυθρόνα της Βαρκελώνης, ονομάζεται έτσι φυσικά λόγω της πρώτης της χρήσης και της ανόδου της φήμης της στη Βαρκελώνη, με σταθερά αυξανόμενες πωλήσεις και παραγωγή σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Mies επανασχεδίασε την αρχική πολυθρόνα του το 1950, προκειμένου να χρησιμοποιήσει ανοξείδωτο χάλυβα, ο οποίος είχε πλέον γίνει διαθέσιμος λόγω της πρόσφατης προόδου στην τεχνολογία.
Το γεγονός ότι η κλασική Πολυθρόνα της Βαρκελώνης είναι δύσκολη και δαπανηρή στην παραγωγή της δικαιολογεί την τιμή της, η οποία κυμαίνεται από περίπου $600,00 μέχρι και περισσότερο από $3.000.

Ωστόσο, πληρώνετε για ένα εμβληματικό και εύκολα αναγνωρίσιμο κομμάτι επίπλου.
Δύο τέτοιες πολυθρόνες λοιπόν κληθήκαμε να επισκευάσουμε αλλάζοντας την δερμάτινη ταπετσαρία που είχε φθαρεί με νέα υφασμάτινη επιλογή του πελάτη μας, καθώς και τα αφρώδη εσωτερικά των μαξιλαριών.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό και σας το παρουσιάζουμε...